Vinprovning hos Ankie

Vinprovning med Mat och Vin tema

 

Lördagen den 4 september var det vinprovning på Tegvägen 34 i Viksjö. Den här gången valde jag ett lite annorlunda tema då vi endast var 5 glada vinprovare. Jag valde att laga 3 st olika rätter och valde 2 st viner till varje som skulle som skulle passa väldigt bra just till dessa. Här tog jag hjälp av Systembolagets kundtjänst. Låt mig också nämna att jag valde viner som låg i en prisklass på max 100 kronor.


Den första rätten som serverades var Serranorullar fyllda med färskost, soltorkade tomater, oliver och gräslök. Till denna provade vi ett rött och ett vitt vin. Det vita var Masi Masianco – en Pinot Grigio Verduzzo med nr 2415. Det röda en Masi – Valpolicella Bonacosta, nr 6998.

 

Rätt nummer två var en Kantarellpaj med ädelost och touch av timjan. Även här provade vi ett rött och ett vitt. Det vita, en Chardonnay från Kalifornien – Farmer's reserve med nr 6538. Det röda, Bin 555 Shiraz från Australien, nr 6829.

 

Så här långt tyckte de flesta av oss att de vita vinerna passat bäst till maten.

 

Till sist serverades en Lövbiffsgratäng som förutom lövbiff bl a innehöll chévre, broccoli, potatis och grädde. Här provade vi två st viner från Nya Zeeland – återigen ett vitt och ett rött! Till Eva's förtjusning en Sauvignon Blanc - Stoneleigh med nr 6311.Den röda en Pinot Noir – Saint Clair med nr 16015.

 

Även här tyckte vi att det vita vinet passade väldigt bra och det stämde att Sauvignon Blanc och Chévre är en väldigt bra kombination.

 

Sen fortsatte vi med kaffe, utan whisky eller konjak! Istället blev det lite mer vin och en och annan gin och tonic. :-)

 

Tack till Eva, Einar, Annika och Janne för en trevlig kväll!

 

//Ankie


RSS 2.0